La segona edició de l’Arquitectour Lleida ha comptat amb més de 200 participants al llarg de tot el cap de setmana del 8 i 9 d’octubre. Es consolida així aquesta activitat organitzada per la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC Lleida) que ha ofert rutes guiades per 10 habitatges i edificis emblemàtics de la ciutat de Lleida que habitualment no estan oberts al públic i que tindrà continuïtat amb una tercera edició al 2017.

Enguany, s’ha tornat a comptar amb la presència d’intagramers d’especialitzats en fotografia d’arquitectura com @gretaway, @stoptheroc (ahir, dissabte) i @nicanorgarcia (avui, diumenge) que, juntament amb la resta d’usuaris d’Instagram que han participat en l’activitat, sumen més d’un milió de seguidors. Així doncs, un any més, aquesta xarxa social i Arquitectour s’han convertit en grans aliats per a la difusió i visibilitat de la ciutat i la seva riquesa arquitectònica i urbanística, ja que tots ells han publicat o publicaran imatges sota l’etiqueta #arquitectour_lleida_2016. Una selecció de les fotografies vinculades a l’arquitectura i l’urbanisme de Lleida que es pugin a Instagram amb les etiquetes #arquitectour_lleida2016 i #igerslleida entre el 8 i el 23 d’octubre seran exposades.

El president de COAC Lleida, Víctor Pérez-Pallarès, ha valorat molt positivament l’edició d’enguany i ha destacat que “el 90% dels participants no són arquitectes complint així un dels objectius de l’Arquitectour: divulgar l’arquitectura, l’urbanisme i la feina dels arquitectes”. El president ha afegit que “el que pretén també la iniciativa és que, a banda de l’edificació patrimonial, aquella amb més trajectòria històrica, la societat valori la qualitat dels edificis d’avantguarda”. Per aquest motiu, les rutes han comprès edificis des del 1905 al 2010.

D’altra banda, Nicanor Garcia, arquitecte, fotògraf i usuari d’Instragram amb més de 742.000 seguidors, ha afirmat que “és un privilegi per als ciutadans de la ciutat i tot aquella persona interessada en l’arquitectura poder entrar i conèixer edificis amb detall, acompanyats d’arquitectes que ens han explicat les particularitats arquitectòniques”. Alguns dels arquitectes de les obres i deu arquitectes col·legiats voluntaris han explicat els valors arquitectònics de cadascun dels edificis.

Cal recordar que l’esdeveniment s’organitza amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura (celebrat el passat 3 d’octubre), és gratuït i està obert a tota la ciutadania. En paral·lel a les visites guiades, s’ha comptat amb la col·laboració del col·lectiu Igers Lleida, que per segon any consecutiu ha organitzat un Instawalk seguint les dues rutes de l’Arquitectour.

banerfacebook