20141024_presetnacio_mostra

Avui, s’ha presentat la XX Mostra Gastronòmica de les Garrigues que compta amb la participació de dotze restaurants, dos més que l’anterior edició. La Mostra està organitzada pel Consell Comarcal juntament amb els restaurants de la comarca i amb la col·laboració, per tercer any consecutiu, del projecte Gustum. Com360, com a agència de comunicació, hem cobert la presentació mediàtica.

La presentació, que s’ha fet a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, i ha comptat amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, qui ha fet entregade les plaques als restaurants en reconeixement a la seva participació en aquesta 20a Mostra.

El conseller ha destacat la iniciativa com a mostra que “aquesta comarca, que havia estat una de les més deprimides del país, ha sabut superar-se demostrant que pot ser referent en molts àmbits, per exemple, la gastronomia”. Per a Pelegrí la Mostra Gastronòmica “és la síntesi de la riquesa de la comarca: territori, paisatge, producte de qualita i patrimoni”.

Per vintè any consecutiu, el Consell Comarcal organitza aquesta Mostra Gastronòmica de les Garrigues, per tal de promoure i donar a conèixer la cuina garriguenca, caracteritzada pel sabor que l’oli d’oliva verge extra de la comarca dóna als seus plats.

Aquesta XX Mostra Gastronòmica, que enguany se celebrarà durant els caps de setmana i festius de l’1 de novembre al 14 de desembre, és fruit del treball de participació i de l’esforç dels restauradors de la comarca que, amb il·lusió i professionalitat, captiven els comensals amb uns plats cuinats amb els millors productes de la terra i el propòsit que tots els qui els tastin puguin sentir les aromes de les Garrigues.

A la presentació, Juli Muro ha agraït “l’excel·lent feina dels restaurants de la comarca, sense els quals aquesta mostra no podria haver arribat a celebrar aquests vint anys d’existència; junts, fem força” i ha afegit que “l’èxit d’aquesta Mostra en el temps posa de manifest, també, el bon saber fer dels garriguencs i garriguenques que saben produir, transformar i vendre productes de la millor qualitat”.

Durant l’acte, els assistents han pogut veure l’elaboració en directe, per part diversos cuiners, d’alguns dels plats inclosos en el seus menús i han pogut degustar delícies que se serviran, també, durant els dies de la Mostra.

La Mostra d’enguany compta amb la participació dotze restaurants, dos més que l’any passat, cosa que demostra la implicació dels restauradors garriguencs amb els projectes de promoció gastronòmica i turística organitzats a la comarca.

A l’edició de l’any passat, els restaurants que participaven a la Mostra van servir més de 1.200 menús. Segons ha destacat Muro, “per aquest any esperem poder, com a mínim, igualar la xifra de l’edició anterior” perquè com ha explicat “la Mostra és una magnífica oportunitat perquè més gent conegui la comarca i ens situï al mapa”.

Restaurants participants en aquesta XX Mostra Gastronòmica de les Garrigues:

 1. Restaurant La Placeta d’Arbeca
 2. Restaurant Pané d’Arbeca
 3. Restaurant Erigard de les Borges Blanques
 4. Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques
 5. Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques
 6. Restaurant Masia Salat de les Borges Blanques
 7. Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
 8. Restaurant El Castell de la Floresta
 9. Restaurant Les Garrigues de la Granadella
 10. Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues
 11. Restaurant Miravall de Juneda
 12. Restaurant El Sindicat de Tarrés20141024_presetnacio_mostra1220141024_presetnacio_mostra10 20141024_presetnacio_mostra7